Vintage Ev Dekorasyonunun En Güzel 5 Örneği

Vintage ev dekorasyonu, alanlarına romantik ve nostaljik dokunuşlar yapmak isteyenler için ideal. 1920-1940 yılları arasında çıkan ve evlerin belli köşelerini odak noktası haline getirmeyi amaçlayan bu dekorasyon stili günümüzde de oldukça popüler. Çünkü eski ile yeniyi mükemmel bir uyumla bir araya getiren vintage dekorasyon, eski mobilyaların ve dekoratif objelerin yeniden hayat bulmasını sağlıyor ve böylece zamansız bir hava yaratıyor. Bunun yanında vintage dekorasyonun belki de en güzel tarafı, köklü ve büyük değişikliklere ihtiyaç duyulmuyor olması. Yani yalnızca birkaç mobilya ya da objeyi değiştirerek yaşam alanlarınıza bu tarzı yansıtabilirsiniz. Yoğunluğuna tamamen sizin karar verdiğiniz dokunuşlarla daha sıcak ve samimi alanlar yaratabilirsiniz. Biz sizler için birbirinden güzel ve hoş vintage ev dekorasyonu örneklerini bir araya getirdik. Böylece siz de yaratmak istediğiniz atmosfer için fikir edinebilirsiniz.

Vintage Ev Dekorasyonu ile Geçmişin Tatlı Rüzgarlarını Alanlara Taşıyın

vintage ev

Vintage tarzda bir dekorasyonda arkada kalan yüzyıla ait farklı eşyalar ve mobilyalar kullanılır. Bu, alanlarda hem romantik hem de sıcak bir atmosfer yakalamanızı sağlar. Siz de bu bağlamda eski mobilyaları gün yüzüne çıkarabilirsiniz. Ahşap şifonyerler ve komodinler vintage ev dekorasyonu için en çok tercih edilen ürünleri arasında. Bunun yanında eski gramofonlar, ahşap valizler, oymalı aynalar ve müzik kutuları gibi geçmişe ışık tutan her parça vintage tarzda dekoratif obje olarak kullanılabilir. Siz de bu tarz ürünleri dilerseniz oldukları gibi dilerseniz de biraz tadilat uygulayarak alanlarınıza yerleştirebilirsiniz. Retro ev dekorasyonu içinse, yeni mobilyaları vintage tarzda görünecek şekilde boyayarak kullanabilirsiniz.

Renkler Stilin Aynasıdır

Her dekorasyon tarzında ön plana çıkan renkler var. Vintage dekorasyon renkleri de, pembe, yeşil ve mavi ağırlıklı pastel tonlar, toprak tonları, ahşap renkler ve beyaz. Bu renklerin yoğunlukta olduğu bir ortam tasarlayarak vintage dizayn kodlarını yaşam alanına taşıyabilirsiniz. Bu aşamada en büyük yardımcınız ahşap formunu koruduğunuz mobilyalar ya da dekoratif objeler olacaktır. Ayrıca koltuklara toprak tonlarında örtüler serip kırlentleri farklı pastel renklerdeki kumaşlarla kaplayabilirsiniz.

Islak Alanlarda Vintage Etkisi

vintage mutfak

Evlerin banyo ve mutfaklarını vintage dekorasyon şifrelerine uygun dizayn etmek için farklı yollar izlenebilir. Bu aşamada en büyük etki, minik geometrik şekillerin hakimiyetindeki yer karoları ile sağlanabilir. Bunun dışında vintage tarzını yansıtan renklere boyanmış ahşap mutfak dolapları ile nostaljik bir hava yakalayabilirsiniz. Lavabo ve küvetleri eski tip bakır formlu ürünlerden seçebilirsiniz. Mutfaklarda dekoratif obje olarak eski mutfak eşyalarını ve metal su kaplarını kullanabilirsiniz. Bu kapların içerisinde yerleştirilecek çiçeklerle ıslak alanların dekorasyonunu besleyebilirsiniz.

Nostaljik Art Aksesuarlar ile Romantik Dokunuşlar

Vintage ev dekorasyonu için yapılabilecek en iyi şeylerden biri de geçmiş yılların fenomen film ve konser afişlerini, kültleşmiş reklam panolarını ve unutulmaz sanatçıları duvarlara taşımaktır. Ahşap oyma çerçevelerin içerisine bu tarz resim ve posterleri yerleştirerek duvarlara vintage etkisini taşıyabilirsiniz. Böylece hiçbir mobilyayı değiştirmeden yaşam alanlarına geçmişin sıcak ve samimi esintilerini taşıyabilirsiniz.

Olmazsa Olmaz: Çiçek Desenleri

vintage dekorasyon

Vintage ev dekorasyonu denildiğin akla ilk gelen şeylerden biri, elbette çiçek desenleri. Çiçekli duvar kağıtları, üzerinde minik çiçek desenlerinin yer aldığı çeşit çeşit örtüler ve kırlentler, yatak örtülerinde ön plana çıkan çiçek desenleri ve minik pastel tonlardaki çiçeklerle örtülü perdeler… Hepsi vintage tarzın olmazsa olmazı.

Siz de yalnızca bu tarz dokunuşlar yaparak evinize nostaljik bir aura kazandırabilirsiniz. Burada yoğunluk tamamen sizin tercihiniz. Eğer ufak etkiler istiyorsanız, yalnızca birkaç kırlenti ya da koltuk örtüsünü çiçekli kumaştan seçebilirsiniz. Daha büyük bir vintage dokunuş için, duvar kağıtlarını değiştirebilirsiniz. Bunun yanında çiçekleri de dekorasyona dahil edebilirsiniz. Özellikle bahçe ve veranda tasarımında minik saksılara yerleştirilen renkli çiçeklerle vintage etkisi yaratabilirsiniz. Bahçe mobilyalarına çiçek desenli yastıklar ve örtüler yerleştirerek vintage etkisini açık alanlara taşıyabilirsiniz.

Açık alanlarda dilediğiniz dekorasyon stilini oluştururken size konfor ve kalite sunan birbirinden estetik ve özgün mobilyalar için Snoc Outdoor Furniture’ı ziyaret edebilirsiniz.