Mobilyalarınızda Koruma Kılıfı Kullanmanın 6 Avantajı

Dekorasyonun ana ögesi mobilyaların kalitesi ortamda yaratılan aksanlar için oldukça önemli. Bu nedenle ilk etapta nitelikli ham maddelerden üretilen iskeletleri konforlu ve kaliteli oturma alanlarıyla buluşturan parçalara yönelmek şart. Fakat doğru seçim tek başına yeterli değil. Mobilyaların kullanılması ve saklanması aşamasına da büyük önem vermek gerekiyor. Aksi halde stilinize uygun dekorasyon kodlarını taşıyan oturma grupları, masa takımları ve kalan tüm mobilyaların duruşu zaman içerisinde bozulabilir. Formunu, dokusunu ve rengini kaybeden parçalar kurguladığınız senaryoya gölge düşürebilir. İşte tüm bunlardan kaçınmak ve kalitesi duruşundan belli mobilyalarınızda oluşabilecek hasarları önlemek için koruma kılıfı kullanmalısınız. Hem açık alan mobilyalarını hem de ev içi parçaları özel olarak üretilen kılıflarla sararak eşyalarınızın uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi kalmasını sağlayabilirsiniz. Biz sizler için koruma kılıfı kullanmanın getirdiği avantajları sıraladık. Siz de yazımızı inceleyerek ne demek istediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz.

İskelette Yapısal Hasarlar Oluşmasını Önler

mobilya koruma kılıfı


Ev içi mobilyalarının iskeleti genellikle ahşap olur. Dış mekanlarda ise ahşabın yanında rattan ve metal de kullanılabilir. Ham madde ne olursa olsun, koltuk iskeletlerinin düzenli olarak temizlenmesi ve kullanılmadığı zamanlarda uygun malzemeler ile örtülmesi gerekir. Çünkü eşyaları iskelette çürüme ve hasar oluşumuna sebep olan nem faktöründen uzak tutmanın tek yolu, mobilya koruma kılıfı kullanmaktır. Aksi halde kapalı kalan ev içerisinde biriken su buharı mobilyaların hasar almasına sebep olabilir. Bu da hem dayanıklılığı olumsuz yönde etkiler, hem de estetik anlamda hoş olmayan görüntülerin oluşmasına yol açabilir.

Döşemelerin Yıpranmasını Önler

Sık sık ziyaret edilmeyen evlerde ya da kışın kullanılmayan bahçelerde bekleyen mobilyaların döşemelerini koruma kılıfı ile sarmak zaman içerisinde oluşacak hasarların önüne geçmenizi sağlar. Üzeri örtülmeyen ve uygun şekilde muhafaza edilmeyen koltukların döşemelerinde güve gibi sizin kontrolünüz dışında evi saran canlılar nedeniyle delikler ve yırtılmalar oluşabilir. Bunlardan kaçınmanın tek yolu, uzun süre kullanılmayacak parçaların koltuk koruma kılıfı ile örtülmesidir.

Renkleri Canlı Tutar

Güneş ışınları hem ev içi hem de bahçe mobilyalarında zarara yol açabilir. Mobilya üzerine gelen güneş ışığı yapısal anlamda bir sorun oluşturmaz ama zevkle seçtiğiniz parçaların estetik seviyesini düşürebilir. Mobilyaların tasarımında kullanılan kumaşlar sürekli olarak güneş ışığına maruz kaldığında ağarma sorunu ile karşılaşılabilir. Tabii bu durum bahçe mobilyalarında güneşin zararlı ışınlarına karşı dayanıklı materyallerden üretilen döşemelerin kullanıldığı ürünler seçilerek de önlenebilir. Ama ev içinde pencereden gelen güneş ışığına maruz kalan mobilyalar için koruma kılıfı kullanmak en doğru seçenektir diyebiliriz.

Nemden Kaynaklanan Hijyen Problemlerinin Önüne Geçer

koruma kılıfı

Nem, mobilyaların en büyük düşmanı. Çünkü iskelet üzerinde biriken su buharı yalnızca ürünün çürümesine neden olmuyor, aynı zamanda küf oluşumunun da önünü açıyor. Biriken küf ise insan sağlığı için bir tehlike arz ediyor. Bu nedenle mobilya koruma kılıfı ile evdeki her bir parçayı muhafaza altına almak önemli. Aksi halde sizin fark etmediğiniz noktalarda küf birikmeleri oluşmaya başlayabilir ve özellikle çocukların sağlığı bu nedenle tehlikeye girebilir.

Mobilyalarınız Her An Temiz Kalır

Koruma kılıfı kullanmanın en büyük avantajlarından biri, eşyaların her an kullanıma hazır olmasıdır. Çünkü üzeri doğru şekilde kapatılmış ve muhafaza edilmiş mobilyalar üzerinde toz birikmez, nem toplanmaz. Bu sayede hafta sonu kaçamağı için gittiğiniz yazlıkta mobilyaları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Aniden verilen ve sizi keyifli dakikalar geçirmeye davet eden tatil planlarınızı büyük bir hızla uygulamaya koyabilirsiniz.

Açık Havanın Sert Koşullarına Karşı Koruma Sağlar

Kalite kriteri baz alınarak tasarlanan bahçe mobilyaları açık havanın sert koşullarına karşı dayanıklıdır. Fakat özellikle kış aylarında gittikçe sertleşen rüzgar ve nemlenen hava bahçe mobilyalarında can sıkıcı hasarlara yol açabilir. Bundan kaçınmanın en kolay yolu, masa koruma kılıfı ve koltuk örtüleri ile mobilyaları muhafaza altına almak. Bu sayede nem ve şiddetli rüzgarın sebep olacağı olumsuz durumların önüne geçebilirsiniz. Kışın ortasında baharı yaşatan bir günün tadını bir önceki gün yağan yağmurdan etkilenmemiş koltuklarınızda çıkarabilirsiniz.

Mobilyalarınızın kalitesinin düşmesine izin vermeyecek koruma kılıfı modelleri için Snoc Outdoor Furniture’ı ziyaret edebilirsiniz.