Küçük Alanlarda Büyük Değişimler Yaratın

Dekorasyon yalnızca estetik üzerine kurulu değildir. Doğru kurgulanmış dekorasyon kodlarına entegre edilen kullanışlı mobilyalar ile alanları olduğundan çok daha farklı bir forma kavuşturabilirsiniz. Hatta dekorasyonun asıl büyüsü böyle zamanlarda ortaya çıkar bile diyebiliriz. Normalde göz ardı edilen minik bir oda, dar olduğu için kullanılamayan bahçe ve balkonlar ihtiyaca özel mobilyalar ile keyif dozu yüksek mekanlara dönüşebilir. Yalnızca doğru aydınlatma ile alanları olduğundan çok daha büyük gösterebilir, işlevsel parçalarla hacmin her bir köşesini en doğru şekilde değerlendirebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız ipuçlarını takip ederek küçük boyutlu alanları yaşama dahil edebilirsiniz.

Kullanışlı Mobilyalar ile Evin Her Köşesini Değerlendirin

küçük mobilyalar

Küçük alan dekorasyonu için seçilen her bir parçanın fonksiyonelliği oldukça önemli. Çünkü ancak bu sayede hem tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak hem de estetik açıdan sizi tatmin edecek bir alan yaratabilirsiniz. Bu noktada en büyük yardımcınız, elbette dolaplar olacaktır. Fakat bu depolama sistemlerini seçerken içi bol miktarda ölü hacimden oluşan büyük kütlelerden uzak durmanızda fayda var. Onun yerine farklı boyut ve formlarda raflara bölünmüş çok daha kullanışlı parçalara yönelmelisiniz. Televizyon ünitesi ile kitaplığı bir araya getiren ve tüm duvarı kaplayan estetik tasarımlar tercih edebilirsiniz. Küçük çalışma odanızda masayı bir konsol ile depolama sistemlerine bağlayabilirsiniz. Yatakların altına farklı çekmece sistemleri entegre ederek yeni alanlar yaratabilirsiniz. Çocuk odasında ranzanın yanında kalan ölü alanı kullanışlı bir dolap ile değerlendirebilirsiniz. Tüm bunların yanında, katlanarak koltuk kollarına saklanan sehpalar, içi sandık olarak kullanılan puflar, kademeli olarak açılan ve istenilen genişliğe göre ayarlanabilen masa sistemleri gibi kullanışlı mobilyalar ile alanlara yeni kimlikler kazandırabilirsiniz.

Mekanları Farklı Amaçlara Hizmet Eden Alanlara Bölün

Paravan sistemleri küçük alan dekorasyonu için hayat kurtarıcı olabilir. Fazla yer kaplamayan, estetik bir paravan ile bir odayı birden fazla amaca hitap edecek mekanlara bölebilirsiniz. Bu sayede evin içerisinde dilediğiniz farkı senaryolara da yer verebilirsiniz. Elbette alanları bölmek için çok daha kullanışlı mobilyalar da tercih edebilirsiniz. Geniş bir televizyon ünitesi, kitaplık ya da bir depolama sistemini mekanlar arasında geçiş yaratması için kullanabilirsiniz. Ayrıca uzun bir bar masası ya da koltuğu geçiş oluşturmak istediğiniz alana yerleştirerek de aynı etkiyi elde edebilirsiniz.

Banyo ve Mutfaklara Rafların Güçlerinden Yararlanın

Küçük alan dekorasyonu için düşey depolama sistemlerini ve rafları tercih etmenizde fayda var. Bu sayede evin her bir noktasını değerlendirebilirsiniz. Özellikle mutfak ve banyo gibi bol eşyalı alanlarda duvar rafları size çok yardımcı olacaktır. Mutfak dolaplarının yetmediği yerde devreye girecek bu raflar sayesinde tezgah üzerinde oluşan karmaşanın önüne geçebilirsiniz. Aynı şekilde banyo dolabının yetersiz geldiği anlarda duvarları depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Üstelik bu raflardaki eşyaların arasına airplant tarzı minik bitkiler yerleştirerek dekoratif bir duruş da elde edebilirsiniz.

Pencere Önlerini Oturma Alanına Dönüştürün

küçük alanlarda mobilyalar

Eğer iyi ışık alan bir pencereniz varsa, orayı mutlaka değerlendirmelisiniz. Çünkü normalde göz ardı edilen pencere önleri küçük alan dekorasyonu için oldukça önemlidir. Pencerelerin önünü ve etrafını kullanışlı mobilyalar ile donatarak oldukça şık ve keyifli bir alan elde etmeniz mümkün. Bu noktada pencerenin iki yanındaki boşluğu alana özel tasarlanan raflı bir dolap sistemiyle kitaplığa dönüştürebilirsiniz. Sonrasında iki kitaplık kanadını birleştiren bir oturma sistemi ile pencere önünü değerlendirebilirsiniz. Bir bank görüntüsü elde edeceğiniz bu alanın altına çekmeceler yerleştirebilir, bankın üzerini renkli yastık ve minderlerle süsleyebilirsiniz. Bunun yanında mutfaktaki pencerenin önünü tezgahla birleşen bir bar kurgusu ile konforlu ve aydınlık bir yemek alanına dönüştürebilirsiniz.

Açık Alanları Yaşama Dahil Edin

Küçük alan dekorasyonu yapacaksanız, hacmin tamamından faydalanmalısınız. Bu noktada dar olduğu için kullanılmayan bahçe ve balkonları elden geçirmeli ve boyuta uygun mobilyalarla yaşama dahil etmelisiniz. Çok küçük bile olsa balkona bir ev salıncağı koyarak ve duvarlarını raflarla donatarak kendinize kişisel bir koza tasarlayabilirsiniz. Minik bahçenize dar alanlara uygun, ikili bir masa takımı yerleştirerek eviniz ile doğa arasında bir köprü oluşturabilirsiniz.

Dekore etmek istediğiniz alanın boyutu ne olursa olsun, doğru şifreleri belirledikten sonra hayalinizdeki tüm kurguları bu alanlara taşıyabilirsiniz. Bahçe ve balkonları değerlendirirken ihtiyacınız olan farklı boyut ve formlardaki ürünleri kaliteyi ilke edinen anlayışı ile kullanıcısına her zaman en iyisini sunan Snoc Outdoor Furniture’da bulabilirsiniz.