Küçük Balkonlarda Uygulanabilecek 5 Dekorasyon Önerisi

Balkonun küçük olması evin açık havaya açılan bu tatlı kapısının asla kullanılamayacağı anlamına gelmez. Doğru dekorasyon aritmetikleri ve alana uygun mobilya tercihleri ile minik balkonları hayata dahil edebilirsiniz. Bu sayede yazın sıcak günlerinde serin havanın tadını çıkarabilir ve kışın kendine has güzelliğini özenle dekore ettiğiniz balkonunuzda seyredebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız ipuçlarını izleyerek kendinize özel bir balkon takımı oluşturabilir, misafirlerinizin büyük bir şaşkınlığa uğrayacağı mükemmel bir alan yaratabilirsiniz.

Balkon Köşe Takımı ile Her Noktayı Değerlendirin

balkon köşe takımı

Balkon köşe takımı dar alanlarda hayat kurtarır. Eğer sizin de küçük boyutlarda bir balkonunuz varsa alanın ölçülerine uygun bir balkon köşe takımı tercih edebilirsiniz. Bu sayede L formu ile çok fazla yer kaplamayan fakat size geniş bir oturma alanı sunan bir kurgu elde edebilirsiniz. Burada önemli olan açık havanın sert koşullarına karşı kalitesinden ödün vermeyen, konforlu minderleriyle size sınırsız rahatlık sunan ve materyali ile evin hakim dekorasyon kodlarıyla ahenk yakalayabilen bir parçaya yönelmek. Bu sayede balkonda hem estetik hem de ergonomik bir köşe elde edebilirsiniz.

Duvar Önlerini Oturma Alanına Dönüştürün

Bazı balkonların geometrisi istediğiniz gibi bir balkon koltuğu yerleştirmenize izin vermeyebilir. Biçimsiz duvarlar önüne balkon koltuğu geldiği zaman ölü alan oluşmasına sebep olabilir. Böyle bir durumda balkonun duvar önlerine geometriye uygun bir bank sistemi yerleştirebilirsiniz. Ayrıca balkon korkuluğunun önünü de oturma alanı olarak değerlendirebilirsiniz. Bu sayede hiçbir şekilde değerlendirilme şansı yokmuş gibi görünen bir köşeyi oturma alanına dönüştürebilirsiniz. Ölü alanları bu şekilde değerlendirerek dar hacmi sebebiyle her bir noktası dekorasyona dahil edilmesi gereken balkonların olduğundan daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.

Rahatlıkla Yerini Değiştirebileceğiniz İkili Masa Kurguları Tercih Edin

balkon masası

İkili bir masa ve şık sandalyeler kullanarak kendinize balkon takımı oluşturabilirsiniz. Bu kurgu ile yemek saatlerini açık alana taşıyabilirsiniz. Bu noktada önemli olan, alanın boyutuyla uyumlu bir masa takımı tercih etmek. Eğer balkonda masanın sürekli olarak durmasını istemiyorsanız da kolay taşınabilecek, hafif materyallerden elde edilen ürünlere yönelmelisiniz. Katlanan ahşap masa ve sandalyeler bu noktada size yardımcı olacaktır. Ahşap açık havanın natürel enerjisiyle bütünlük sağladığı ve her malzeme ile uyum yakalayabildiği için dekorasyonu tamamlayıcı bir etki elde etmenizi sağlar.

Balkon Sehpası Seçerken Fonksiyonel Parçalara Yönelin

Dar alanları değerlendirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta her detayda fonksiyonelliğe odaklanmak. Bu sayede tek bir parçadan çok daha fazla verim elde edebilirsiniz. Balkon sehpası seçerken bu noktayı göz önünde bulundurduğunuzda hem size ihtiyacınız olan konforu sunacak hem de farklı amaçlarla kullanabileceğiniz parçalara yönelmelisiniz. Altı tekerlekli ve rahatlıkla hareket edebilen bir sehpa kullanabilirsiniz. Sehpayı kimi zaman ayaklarınızı uzatmak istediğiniz bir puf ile bir araya getiren modeller dar alanlar için ideal. Ayrıca altı depolama alanı olarak kullanılabilen sehpalar küçük balkonunuzda karmaşadan uzak bir kurgu oluşturmanıza yardımcı olur.

Düşey Yüzeyleri Alana Dahil Edin

balkon dekorasyonu

Eğer küçük bir balkonu göz alıcı bir alana dönüştürmek ve evin en sevilen köşesi haline getirmek istiyorsanız, düşey yüzeyleri çok iyi değerlendirmelisiniz. Duvarlara raflar monte ederek ya da merdiven duruşunda bir ünite asarak bu noktaları dekoratif objeler ve bitkilerle süsleyebilirsiniz. Balkon korkuluklarının önüne minik bir bar kurgusu oluşturarak çalışma ve keyif alanı yaratabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, katlanan bir masa rafı kullanmak. Böylece alandan tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca tavana dilediğiniz zaman çıkarabileceğiniz bir balkon salıncağı asarak açık alanın keyif katsayısını artırabilirsiniz.

Ne kadar küçük olursa olsun balkonları yaşama dahil etmenizi sağlayacak ve açık havanın keyfini evinizde konforla çıkarma imkanı sunacak balkon köşe takımı, masa ve sandalye çeşitleri, sehpalar ve çok daha fazlası için Snoc Outdoor Furniture koleksiyonlarını inceleyebilirsiniz.