Keyifli Anların Vazgeçilmezi: Kış Bahçesi

Birbirinden güzel ve renkli kış bitkileri, konforlu koltukları, hoş ambiyansı ve insanı içine çeken ruhu ile kış bahçesi bir evin en keyifli köşelerinin başında geliyor. Dostlarla zaman geçirmek, sabah kahvesini sıcacık bir ortamda yudumlamak ve akşam saatlerinde ailecek güzel anılar biriktirmek isteyenler için ideal bir ortam olan kış bahçesi günümüzde çok daha popüler bir konuma gelmiş durumda. Tabii bunda modern insanın şehir yaşamından uzaklaşma ve doğayla zaman geçirme arzusunun etkisi çok büyük. Çünkü burası yaz aylarında tabiatla geçirilen zamanı soğuk günlere taşıyan çok özel bir alan. Bu nedenle kış bahçesi kurguları hem dekorasyonu hem de işlevselliği ile ön plana çıkıyor denebilir.

Modern Bahçe Mobilyaları ile Sıcacık Kış Bahçesi Kurguları

kış bahçesi dekorasyonu

Kış bahçesi denildiğinde aslında ilk olarak akla minik bir sera geliyor. Çünkü önceden bu alan bitkilerin soğuk havadan korunması amacıyla kullanılıyordu. Dört tarafı camekanla kapalı bir açık hava odası ya da kapalı balkon olarak düşünülebilecek bu alan genelde bitki yetiştirmek için tercih ediliyordu. Oysaki kış bahçesi çok daha iyi değerlendirilebilir.

Modern bahçe mobilyaları ile kış bahçesini sosyalleşme ve keyif merkezi haline getirebilirsiniz. Bedeni saran bahçe koltuğu modellerini mekana yerleştirerek misafirlerinizi ağırlayacağınız sıcacık bir ortam yaratabilirsiniz. Tekli koltukları ikili ve üçlü kanepeler ve sehpalarla bir araya getiren takımlarla oturma alanı kurgulamak oldukça basit. Eğer daha dar bir hacmi dekore etmeye çalışıyorsanız, bir bahçe koltuğu ile tekli modelleri kombinleyebilirsiniz. Ahşap ve rattan gibi natürel ruhlu materyallerden elde edilen ürünleri tercih ederseniz, alanın kendine has aurasını da beslemiş olursunuz.

Olmazsa Olmaz: Şömine

Yarattığınız alanın keyif dozunu daha da artırmak isterseniz, bir şömine almanızı tavsiye ederiz! Kışın karlı günlerinde şömine ateşinin başında geçirilen huzur dolu dakikalarla kendinizi şımartabilirsiniz. Şömine karşısına ahşap iskeletli bir bahçe kanepesi yerleştirebilirsiniz. Uzandığınız yerden şarabınızı yudumlarken hayatın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Tekli koltuklar kullanarak kış bahçesine koza kültürünü entegre edebilirsiniz. Tabii şömineyi sıcağı sevmeyen bitkilerden uzağa koymayı unutmamanız gerekiyor. Ayrıca bahçe mobilyası seçerken de ısıdan etkilenmeyecek, kaliteli modellere yönelmeniz de fayda var.

Yemek Saatlerine Bahçe Masa Takımı Çeşitleri ile Keyif Katın

kış bahçesi yemek masası

Kış bahçesi tasarımında bahçe masa takımı kullanmak da oldukça yaygın. Hatta dilerseniz yalnızca bir masa takımı ve tek bir konforlu kanepe yerleştirebilirsiniz. İhtiyacınıza uygun boyutlardaki bir masa takımı sayesinde yemek, kahve ve brunch saatlerini insanın içini açan ve soğuk günlerde ruhunu ısıtan bu güzel alana taşıyabilirsiniz. Ayrıca bitkilerle ilgilenirken de masanın üzerinde daha rahat çalışabilirsiniz. Bunun yanında evden çalışma saatlerini ve toplantıları da kış bahçesinin renkli atmosferini doya doya yaşayacak şekilde organize edebilirsiniz.

Çiçeksiz Bir Bahçe Düşünülemez!

Elbette modern dekorasyon trendleri bu alanları da yaşama dahil etmemizi söylüyor. Ama bitkilere ayırdığımız yeri de korumaya devam etmeliyiz ki, kış bahçesinin ruhunu iliklerimize kadar hissedebilelim. Bu noktada tercihinizi yeşil yapraklı bitkilerden yana kullanabilirsiniz. Eğer daha renkli dokunuşlar yapmak istiyorsanız çuha çiçeği, kamelya, ilex gibi bakımı kolay kış bitkilerini tercih edebilirsiniz. Eğer bitki bakımı konusunda uzmansanız, farklı coğrafyaları temsil eden değişik çiçeklerden kendinize özgü bir bahçe aranjmanı da yaratabilirsiniz. Dilerseniz kış bahçesini organik tarım yapmak için de kullanabilirsiniz. Saksı içerisinde minik domates, salatalık, turunç yetiştirebilirsiniz. Her şeyin tazesini tüketmeyi tercih ediyorsanız maydanoz, dereotu, fesleğen, nane ve kekik gibi çeşitli baharatlar için de ayrı bir köşe kurgulayabilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize ve isteklerinize kalmış!

Kış bahçesi senaryoları için aradığınız farklı konseptlerdeki bahçe mobilyalarını Snoc Outdoor Furniture kreasyonlarında bulabilirsiniz. Kalitesinden ödün vermeyen duruşları ve modern tasarım çizgileri ile ön plana çıkan parçalarla dilediğiniz kurguyu yaratabilirsiniz.