Bahçe Mobilyası Kumaşı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bahçe Mobilyası Kumaşı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Açık alanlarda kullanılan mobilyaların tasarım kodları büyük önem taşıyor. Açık havanın sert ve yıpratıcı koşullarıyla yüz yüze gelen bahçe mobilyaları için seçim yaparken de bu parametreleri göz ardı etmemek gerekiyor. Zaten artık bahçe, balkon ve teraslar evlerin devamı olarak görüldüğü için hem dekorasyon şifreleri hem de kalite standartları oldukça yüksek tutuluyor. Fakat yine de seçim aşamasında mobilya iskeletini ve outdoor döşemelik kumaş çeşitlerini iyi incelemek ve titiz bir süreçten geçirdikten sonra yaşama dahil etmek lazım. Özellikle mobilyalara farklı bir hava katan kumaş seçimi aşamasında birbirinden farklı parametrelere odaklanmak ve hepsini birden sağlayan nitelikli parçalara yönelmek en doğrusu.

Güneşin Etkilerine Karşı Dayanıklı Bahçe Mobilya Kumaşı Tercih Edin

Sıcak günlerin ve güneşle geçirilen baş başa dakikaların keyfi bambaşka. Ama bu durum güneş ışınlarının kumaşlar üzerindeki olumsuz etkileri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu nedenle bahçe mobilya kılıfı seçerken gün boyunca güneş alacak yüzeylerde oluşabilecek her türlü yıpranma payını hesaba katmak gerekiyor. Siz de güneş renkleri solduran, kumaşların dokusunu bozan ve uzun vadede sararmaya sebep olan etkilerine karşı dayanıklı ve nitelikli bahçe mobilya kumaşı çeşitlerini tercih etmelisiniz.

Çabuk Kuruyan ve Su Geçirmez Bahçe Kumaşı Seçmek Önemli

Bahçe mobilyası minder kumaşı temas ettiği suyu geçirmeden çabuk kurutan materyallerden üretilmelidir. Çünkü su çeken ürünlerde zaman içerisinde biriken nem ve su buharından kaynaklanan hasarlar görülebilir. Ayrıca çabuk kurumayan bahçe mobilya kumaşı rahatsız bir his vereceği gibi kötü bir kokuya da sebep olabilir. Bunlardan kaçınmak için akrilik, polyester gibi materyallerden özel olarak üretilen su geçirmez koltuk örtüsü ve döşeme kumaşıyla kaplanan parçalara yönelmek gerekiyor. Böylece deniz ve havuz keyfini konforlu bahçe mobilyalarına rahatlıkla uzanarak karaya da taşıyabilirsiniz.

Leke Tutmayan Kumaşlara Yönelin

Açık alanların hem bedenin hem de ruhun özgürleştiği yerler olarak tasarlanıyor. Bu bağlamda bakıldığında da kişinin kendini her açıdan en rahat hissedeceği ve dinleneceği yerler olarak tanımlayabiliriz. İşte bu kriterleri destekleyen bahçe mobilya kumaşı leke tutmayan ve kolay temizlenebilen ürünlerden elde edilmelidir. Böylece gün içerisinde yaşanan her türlü aksiliğin anın keyfini kaçırması ihtimalini uzaklaştırarak hem kendinizi hem de sevdiklerinizi rahatlıkla buluşturabilirsiniz. Kolay temizlenen bu tür kumaşlarla özenle seçtiğiniz bahçe mobilyalarını hijyen problemi yaşamadan uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

Terletmeyen Kumaşlar Konforu Artırır

Bahçe mobilya kumaşı her yönüyle kusursuz konfor sunmalı. Ancak o zaman natürel yaşamın kendine has ruhuyla bütünleşeceğiniz bahçelerde geçen zamanın kalitesi en üst seviyeye ulaşabilir.

Sıcak havanın beden üzerindeki etkilerini minimuma indiren bahçe mobilya kumaşı çeşitleriyle günün konfor katsayısını artırmak mümkün. Bu aşamada sıcağı biriktirmeyen, kullanıcısına taşımayan ve bedeni terletmeyen özel olefin gibi kumaşlar tercih edilebilir. Doğal yollardan elde edilen nitelikli ham maddeleri açık havanın sert koşullarına uygun hale getiren bahçe mobilya kumaşı dış mekan mobilyalarının vazgeçilmezlerindendir diyebiliriz.

Dış Mekan Kumaşında Alanın Dekorasyon Kodunu Önemseyin

Bahçe mobilya kumaşı seçimlerinde elbette ilk kriterler konfor ve hijyen. Fakat ruhun estetik ihtiyacını da göz ardı etmemek lazım. Tabiatın meditatif enerjisiyle yenilenecek bedenlere göz zevkini besleyecek parçalar sunmak bahçe dekorasyon kodlarının önemli bir parçası.

Renkleri ve dokularıyla iskeletleri tamamlayacak kılıflar alanın atmosferiyle bir ahenk içerisinde olmalı. Bunun için alanlarda kullanılan ürünlerin ana materyallerine ve renk bütünlüğüne dikkat etmek gerekiyor. Rattan mobilya kumaşı seçerken yeşil, toprak tonları gibi daha natürel renklere yönelebilirsiniz. Ahşap mobilyalarda açık renklerle minimalist bir duruş yakalayabilirsiniz. Mobilyaların döşemeleriyle kontrast oluşturacak minderlerle parçaları hareketlendirmek de mümkün.

Snoc Outdoor Furniture açık alanlarda bütünsel bir atmosfer yakalamak isteyen kullanıcılarına hem kalite hem de estetik yönünden kusursuz kreasyonlar sunuyor. Dayanıklı iskeletlerin leke ve su tutmayan, güneş ışınlarına karşı duruşuyla dikkat çeken kumaşlarla buluşturan parçalar alanların ruhunu belirlemeye hazır!