Havuz Başı Dekorasyonu ve Mobilya Seçiminde Yaratıcı Fikirler

Sıcak yaz günlerinde bahçede ve havuz başında keyif yapmanın tadı bambaşka. İş çıkışı eve yorgun bir şekilde geldikten sonra gün batımının insanda hayranlık uyandıran renklerini havuz başında uzanarak izlemek bedeni yenilemenin en keyifli yollarından. Hafta sonlarında havuz başında aile ve dostlarla kaliteli zaman geçirmek ve bir yandan dinlenirken bir yandan eğlenmek en sevilen aktivitelerden. İşte bahçe ve havuzların beden üzerindeki bu dinamik etkisini havuz başı dekorasyonu ile artırmak mümkün. Sonuçta dekorasyonun yaşamın kalitesi ve günün enerjisi üzerinde çok büyük bir etki yarattığı bilinen bir gerçek. Bu nedenle yaz günlerinin tadını artıran açık alanların dekorasyonuna da önem vermek gerekiyor. İşte sizler için hazırladığımız ve sizi her yönüyle konfor ve estetikle buluşturacak havuz başı dekorasyonu önerileri…

Havuz Başı Dekorasyonu için Seçtiğiniz Parçalar Konfor Odaklı Olsun

Havuz başı ve bahçeler evlerin dinlenme alanları, keyif noktaları. Bu nedenle havuz başı dekorasyonu için seçilecek her bir parçanın konfor kriterlerine uygun olması büyük önem taşıyor. Havuz başının alanı ne olursa olsun, seçeceğiniz her bir parça bedeninizi dinlendirmeli ve sizi bulutların üzerinde bir yolculuğa davet etmeli. Bu aşamada ergonomik dizayn kodları ışığında oluşturulan ahşap, rattan ya da metal iskeletleri konfor katsayısı yüksek oturma ve uzanma alanlarıyla buluşturan parçalar tercih etmelisiniz. Hem mobilyaların kasası hem de minderler vücudun anatomik özellikleri ön plana alınarak tasarlanmalı.

Daybed ve Hamakların Alanın Enerjisini Değiştirin

Havuz başı dekorasyonu denildiğinde elbette akla ilk gelen mobilya, şezlonglar. Sizi güneşle flörtleşmeye davet eden bu mobilyaları tek başına kullanmanız gerekmiyor. Farklı fonksiyonları bulunan konforlu daybed çeşitleriyle şezlongları kombinleyebilirsiniz. Tabii bu aşamada size dilediğiniz gölge alanları yaratma imkanı sunan parçalara yönelmenizde fayda var. Bunun yanında hem duruşuyla alanların estetik düzeyini besleyen hem de konforuyla bedeni içine çeken hamaklar da havuz başı dekorasyonu için ideal. Hamakları havuzun sığ kısımlarına yerleştirerek çok daha keyifli bir alanda yaratabilirsiniz. Havuz başı dekorasyonu için ahşap, rattan ya da metal aksamlı salıncaklar da tercih edilebilir.

Bar Kurgularıyla Ortamın Keyif Katsayısını Artırın

Havuz başı dekorasyonu için bar kurguları tasarlayabilirsiniz. Sizi sevdiklerinizle keyifli sohbetlere davet eden bu senaryolarla hem havuzun hem de günbatımının tadını çıkarabilirsiniz. Alanın boyutuna göre yapacağınız tercihlerde daha natürel materyallerin kullanıldığı masa ve sandalyeler tercih ederek egzotik bir ortam yaratabilirsiniz. Aradığınız daha modern bir takımsa metal ve ahşabı bir araya getiren ürünler size daha uygun olabilir. Dar alanlarda kare formlu bar masalarını tercih edebilirsiniz. Daha geniş alanlarda uzun dikdörtgen formlu bar sistemleri çok daha doyurucu ve şık duracaktır.

Havuz Dekorasyonu için Fonksiyonel Ürünler Kullanın

Havuz başı dekorasyonu parametrelerine havuzun içerisini de dahil etmek gerekiyor. Bu aşamada yapılabilecek en güzel şey, havuzu daha kullanışlı hale getirecek parçalara yönelmek. Büyük boyutlu havuzların belirli bir kısmına konforlu su yatakları yerleştirerek güneşlenme saatlerini havuzun serin noktalarına taşımak mümkün. Bunun yanında havuz kenarlarına ya da orta noktalara sudan etkilenmeyecek kaliteli materyallerle bar tarzı bir alan da oluşturabilirsiniz. Böylece havuzun içerisinde keyif yapma şansınız artar. Dilerseniz bar kurgusunun havuzunu içerisinde taşıyarak egzotik ve farklı bir atmosfer de yakalayabilirsiniz.

Hareketli Veranda Dekorasyonu için Açık Hava Odaları Tasarlayın

Havuz başı dekorasyonu yaparken evle havuz arasında kalan veranda bölgesini ihmal etmemek gerekiyor. Evin doğaya açılan kapısı olarak değerlendirebileceğiniz bu alanda açık hava odaları tasarlayabilirsiniz. Böylece evin içerisindeki konforu bahçe ve havuz başına taşıyabilirsiniz. L formlu köşe koltuklar, kanepe ve tekli koltuklardan oluşan bahçe oturma grupları ile verandalarda estetik ve kullanışlı alanlar kurgulamak mümkün.

Veranda, bahçe, teras ve havuz başı dekorasyonu için aradığınız farklı mobilyaları Snoc Outdoor Furniture’ın birbirinden kaliteli ve şık kreasyonları arasında bulabilirsiniz. Kullanıcısının yaşam kalitesini yükseltme vizyonunu modern dekorasyon kodlarıyla bir araya getiren Snoc Outdoor Furniture ile açık alanları yaşama dahil edebilirsiniz.