Düşey Yüzeylerde Yeni Bir Soluk: Duvar Kağıdı Fikirleri

Dekorasyonun en önemli bileşenlerinden birinin duvarlar olduğunu söylemek yanlış olmaz. İlk etapta en büyük görevi pencerelerden gelen ışığı yansıtarak mekanların hacimsel özelliklerini ortaya çıkarmak gibi görünen düşey yüzeyler, önüne yerleştirilen objelerin stilini de vurguluyor. Bunun yanında duvarlar doğru kullanıldığında sanatsal yüzeylere, dekoratif nesnelerin akıcı bir bütünsellik yarattığı galerilere ve ortamların odak noktasına dönüşebiliyor. Bu bağlamda gelişen trendler de eskiden oldukça popüler olan duvar kağıdı modasını yeniden hayata geçirdi. Böylece bizler de özellikle doğadan ilham alan desenlerin ağırlıkta olduğu duvar kağıdı koleksiyonlarıyla sık sık karşılaşmaya başladık. Ve trendleri takip ederek duvarlarını özgün tasarımlarla süslemek isteyenler için duvar kağıdı modelleri arasından lezzetli bir seçki hazırladık.

Nostaljik benliklerin favorisi: Floral desenler

Kaynak: https://tr.pinterest.com/pin/125045327142754459

Eğer ortamlarda romantik ve nostaljik bir hava yaratmak istiyorsanız, floral desenlerin ağırlıkta olduğu duvar kağıtları tam size göre demektir. Özellikle huzurun renkleri olan mavi ve yeşilin sık sık kullanıldığı çiçek desenli kaplamalar evlerin havasını ısıtırken kişileri zamanda yolculuğa çıkarıyor. Hol ve oturma odasındaki duvarlara yeni bir kimlik katan floral duvar kağıdı modellerini yenilikçi bir yaklaşımla yeniden yorumlamak isterseniz, banyolarda lavabo kurgularının veya küvet sistemlerinin arkasına fon olarak da kullanabilirsiniz. 

Modernist ve cool: Çizgili duvar kağıtları

Kaynak: https://tr.pinterest.com/pin/24277285490444451

Çizgili duvar kağıdı kullanmanın cesaret istediğini söyleyebiliriz. Fakat çizgili duvar kağıdının doğru parçalarla kombinlendiğinde mekanlara ne kadar çağdaş ve kreatif bir hava kattığı düşünülürse, bu riske girmeye kesinlikle değer diyebiliriz. Özellikle siyah beyaz formlu ve sistematik olarak kalınlıkları değişen çizgilerden oluşan duvar kağıtları ile ortamın enerjisini derinleştiren büyülü bir fon elde etmek mümkün.

Çocukla çocuk olun: Masalsı ve özgür desenler

Kaynak: https://tr.pinterest.com/pin/548594798359292506/

En keyifli duvar kağıdı çeşitleri çocuk odası için üretilenlerdir desek yalan olmaz. Eğer siz de çocuğunuzun odasında yenilikler yapmak istiyorsanız, hayal gücünüzün sınırlarını zorlayan düşsel tasarımlara yönelmenizi öneririz. Bedeni sakinleştirirken zihni geliştiren etkileriyle bilinen yeşil, mavi, ve açık sarı gibi tonları bir araya getiren dizaynlar çocuk odaları için ideal. Minik ananas desenlerinin veya flamingoların hakimiyetindeki duvar kağıtlarını çocuğunuzun banyosunda farklı bir köşe kurgulamak için de kullanabilirsiniz. 

Tablolara vurgu yapan çarpıcı fonlar

Kaynak: https://tr.pinterest.com/pin/608900812107849991/

Düşey yüzeyleri özgün tablolarla süslemek, evinizde kendi sanat galerinizi oluşturmak isterseniz, eserlerin duruşunu ortaya çıkaracak duvar kağıdı çeşitlerinden yardım alabilirsiniz. Minimalist ruhların temsilcisi geometrik desenlerin ağırlıkta olduğu duvar kağıtları ile düşey yüzeylerde sergileyeceğiniz parçalara fon oluşturabilirsiniz. Duvarları ahşap çıtalar ile bölerek aynı yüzeyde farklı fonlar yaratabilir, evinize çekici ve cesur bir hava katabilirsiniz.

Duvarlara sanatsal dokunuşlar yapın

Kaynak: https://tr.pinterest.com/pin/493566440410565189/

Duvar kağıdı tasarımları arasında ünlü ressamların kendilerine özgü tekniklerini yüzeylere taşıyan parçalara rastlamak da mümkün. Evlere teatral bir atmosfer katan ve duvarları sanat eseri algısı yaratan yüzeylere dönüştüren duvar kağıtları ile ruhu doyuran benzersiz alanlar kurgulayabilirsiniz. Pastel tonların çarpıcı etkisini mekanlara işleyen modellerle odanın içine dolan ışığın parıltısını artırabilirsiniz.

Doğanın güzelliği duvarlara taşıyın

Kaynak: https://tr.pinterest.com/pin/135952482477230908/

Uzmanlar yeşili hayata dahil etmenin yaşam kalitesinin ciddi anlamda artırdığını söylüyorlar. Bu fikri yaratıcı bakış açılarıyla buluşturan tasarımcılar da natürel dünyanın el değmemiş güzelliklerini duvarlara taşıyorlar. Siz de geniş yapraklı yeşil bitkilerin, sıcak sahilleri anımsatan palmiyelerin ve kaktüslerin başrolde olduğu duvar kağıdı çeşitleri ile yeşili yaşama entegre edebilirsiniz. Vahşi yaşamın estetik tasvirlere işlendiği tasarımları arınma alanlarının enerjisini yükseltmek için kullanabilirsiniz.

Lüks tutkunlarına: Art Deco duvar kağıdı

Kaynak: https://tr.pinterest.com/pin/743868063437694031/

Geometrik desenleri altın renginin ışıltısıyla buluşturan Art Deco tarzı duvar kağıdı tasarımları duvarlarında parlak ve lüks esintiler görmek isteyen kişilerin favorileri arasında. Mekanların ihtişamını artıran Art Deco tasarımları özellikle retro tarzın hakimiyetindeki kurgularda kullanılıyor.