“Teak Mobilyalarınız için Bakım Tüyoları”

 

 Teak, dış mekanlarda sıklıkla kullanılan malzemelerin başında gelir. Dış mekân koşullarına karşı dirençli oluşu; dokusu ve renginin mekanlara kattığı sıcaklığı ile ön plana çıkar. Yaşayan bir malzeme olması sebebiyle de yıllar geçtikçe doğal ve hoş bir görünüme kavuşmaya devam eder. Bu doğallığını, güzelliğini ve bütüncül yapısını koruyabilmek için bazı minik bakımlar yapmamız gerekir. Bu yazımızda yapmamız gereken bakımlar hakkında konuşacağız.

 

  • Öncelikle, Teak ağacının doğal olarak yağlı bir ağaç türü olduğunu bilmemiz gerekir. Zamanla hava koşullarından, dış etkenlerden dolayı yüzeyindeki yağ miktarı azalır. Eksilen yüzeysel yağlarını tamamlamak için senede bir veya iki defa Teak yağı uygulayarak ona destek olmamız gerekir.

  • Zamanla geliştirilen yüksek kimyasal içerikli ürünler yerine artık su bazlı koruyucular kullanabilmekteyiz. Bu sebeple vernik ve türevi kimyasallar kullanmaktan kaçınmamızda fayda vardır. 
  • Teak bakımını sezon başlarında veya sonlarında su bazlı koruyucu ile yapabiliriz. Bakımlarını düzenli olarak yaptığımız Teak ürünlerimiz bu sayede orijinal renklerini koruyabilirler. Aksi takdirde ürünlerimiz zaman içinde grimsi bir renk alır. 
  • Bakımı, bu renk değişiminin önüne geçmek için yaparız. Grileşme, Teak ürününüzün yıprandığı anlamına gelmemektedir. 
  • Teak ağacı dış ortamda kaldığı sürede içerisinde barındırdığı yağın azalmasından dolayı grileşir ve hava kirliliği sebebiyle de kirlenir.

  • Teak ürünümüzün görünümündeki tazeliğin devamlılığı için kirliliğe yol açan tabakayı hafif bir zımpara ile yüzeyden arındırılmasını tavsiye ediyoruz. Bakımdan sonraki kızıl rengin oluşmasını istemiyorsak, renksiz bir koruyucu sıvı olan Teak koruyucu ürünlerini kullanabilirsiniz.

  • İhtiyacınız olan tüm Teak bakım ürünlerini Snoc mağazalarından veya snoc.com.tr internet adresinden edinebilirsiniz. Zengin ve kaliteli içerikleriyle Teak mobilyalarınızın bakımında gerekli tüm ürünler mevcut! Snoc Teak Temizleyici ile ilk aşamada yapacağımız temizliğin ardından Snoc Teak Parlatıcı, Snoc Teak Yağı ve Snoc Teak Koruyucu kullanımı mobilyaların orijinalliğinin uzun süre korunmasına büyük katkı sağlayacaktır. Snoc bünyesindeki bütün korucuyu ve bakım ürünleri, doğada çözünebilen çevreci ürünler olup, insan sağlığına zararlı hiçbir solvent içermemektedir.

 

ŞULE BEDİR
MİMAR