Sadelikleri ile Hayran Bırakacak 8 Minimalist Ev Dekorasyonu

Her geçen gün kalabalıklaşan şehirler, artan trafik ve gürültü seviyesi bizleri daha sade yaşamaya ve düşsel tecrübeler aramaya yönlendirdi. Artan arınma ihtiyacı, natürel olana duyulan özlem ve yalınlaşma arzusu içsel dünyayı besleyen dekorasyon stillerini de ön plana çıkardı. Minimalizm de bu alan şifreleri arasında en çok tercih edilenlerden. Biz de sizler için “Less is more” ilkesinden yola çıkarak yaşamı daha duru bir enerjiyle sarmayı hedefleyen minimalist ev örnekleri arasından hoş bir seçki hazırladık. Siz de birbirinden farklı tarzların en yalın hallerinden oluşan örnekleri inceleyerek minimalist ev nasıl olur, sorunuza cevap bulabilirsiniz.

Aydınlık Mekanlar

minimalist dekorasyon

 pinterest.com/pin/136656169922206588/

Minimalist mimari ilkelerinin başında doğal ışık var. Geniş pencereler, Fransız balkonlar, güneş ışığını alanlara davet eden bahçe tasarımları… Hepsi minimalist ev kodlarının vazgeçilmezleri arasında. Siz de alanlarda minimalist ev düzeni şifrelerini ön plana çıkarmak istiyorsanız, mekanların mimarisini doğal ışık seviyesini maksimuma çıkaracak şekilde regüle etmelisiniz.

                  Karmaşadan Uzak Kurgular                    

minimalist mobilya

  pinterest.com/pin/327496204158360544/

Minimalist ev dizaynı denildiğinde akla gelen ilk şey sadelik. Sadece ihtiyaç duyulan kadarını alanlara yerleştirmeyi öngören bu felsefeyi uygulamak için ilk olarak fazlalıklardan kurtulmalısınız. Minimalist ev kodları doğrultusunda mobilya seçerken tekil çizgilerin hakimiyetindeki yalın parçalara yönelmek büyük önem taşıyor. Alanlara yerleştirilen eşya yoğunluğunu minimuma indirmek gerekiyor.


Organik Formlar

pinterest.com/pin/476959416788591414/ 

Ahşap, minimalist ev dekorasyonunun vazgeçilmezi. Natürel ruhuyla alanları ele geçiren bu materyali organik formuyla göz dolduran malzemeler izliyor. Minimalist ev tasarımı felsefesini alanlara taşımak için doğal dokusuyla atmosferi canlandıran parçalar tercih etmek gerekiyor. Yüzeylerde kullanılan natürel materyaller de alanın hakim dekorasyon şifresini beslemek için ideal.


Yalın ve Sakin Arınma Alanları

                                  pinterest.com/pin/685110162054739110/                                     

Minimalist ev dekorasyon kodlarının kendini en çok ortaya çıkardığı noktalardan biri ıslak alanlar. Bu felsefe, bedenle benliği tek bir noktada buluşturarak hem ruhu hem de vücudu dinlendiren arınma tecrübelerini yalınlaştırmayı öneriyor. Birkaç dekoratif obje ve yeşil bitkilerle hareketlendirilen banyolar günün modunu değiştiriyor.


Konforlu ve Fonksiyonel Parçalar

                                                                 pinterest.com/pin/402931497908115620/

Minimalist ev eşyaları, kullanıcısının tüm ihtiyaçlarını karşılamalı. Alanlara yerleştirilen her bir parçanın kendine özel bir amacı olmalı. Bu bağlamda bakıldığında minimalist dekorasyon aritmetiklerinin başında rahatlık ve işlevselliğin geldiğini görüyoruz. Farklı fonksiyonları olan daybed stili koltuklar, konfor katsayısı yüksek minderlerle sarılı oturma elemanları… Hepsi azın çok olduğunu kanıtlar nitelikte.


Monokrom Alanlar

minimal tasarım

 

                                                                pinterest.com/pin/334814553548606963/

Minimalist daire örneklerinde ön plana çıkan detaylardan biri de yüzeylerde ve mobilyalarda kullanılan renkler. Sadeliğin kendine has aurasını hissetmek üzerine kurulu olan minimalizm felsefesinde karmaşadan uzak, monokrom renklere odaklanmak gerekiyor. Bu bağlamda başrollerde beyaz, antrasit, bej gibi doğal ışıkla dans edecek renkler olduğunu görüyoruz. Pastel ve koyu tonların da tercih edilebildiği minimalist ev dekorasyonunda desensiz parçalar tercih ediliyor.


Geometrik Formlar

 

                                                                pinterest.com/pin/495747871482516379/

Minimalizmde sadelik ana kriter olsa da bu alanlarda aksesuar kullanılmayacağı anlamına gelmiyor. Alanları boğmadan, birkaç küçük nüans oluşturacak dekoratif objelere minimalist dekorasyon aritmetiklerinde de rastlanıyor. Bu felsefe bağlamında seçilecek objelerde aksesuarda grafik etkisi yaratan, ince hatlı geometrik formlara ağırlık veriliyor.


Natürel Senaryolar

minimalist ev dekorasyonu

 

                                                                pinterest.com/pin/634444666246946475/

Minimalist ev dekorasyonunda açık alanlar da büyük önem taşıyor. Natürel enerjiyle bedeni buluşturan bahçe, balkon ve teraslarda az parçayla konforlu ve keyif katsayısı yüksek kurgular tasarlanıyor. Yaratılan senaryolar felsefenin özündeki arınma ve düşsel yolculuklara çıkma ihtiyacını karşılayacak parçalarla donatılıyor.


Açık alanları minimalist ev dekorasyonu parametreleriyle buluşturan mobilya kreasyonlarıyla tanışmak ve evlerin tabiata açılan kapılarını yalınlığın enerjisiyle yükseltmek için Snoc Outdoor Furniture’ı ziyaret edebilirsiniz.